Składniki
(12-16szt.):
- 2 szklanki mąki pszennej
 - ½ szklanki drobnego cukru
 - 2 łyżeczki cukru waniliowego
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 1 szklanka mleka w temperaturze pokojowej
 - ⅓ szklanki oleju np. rzepakowego
 - 2 średnie jajka w temperaturze pokojowej
 - 100g białej czekolady
 
Wykonanie:
- do jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki czyli mąkę, cukry i proszek do pieczenia
 - w drugiej misce mieszamy mleko, olej i jajka
 - do suchych składników dodajemy mokre oraz posiekaną czekoladę, całość mieszamy
 - ciasto przekładamy do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami do ¾ ich wysokości
 - pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
 
Źródło: http://smacznieikolorowo.blogspot.com/2014/02/muffiny-z-kawakami-czekolady.html

Bardzo apetyczne, pięknie wyrośnięte babeczki.
OdpowiedzUsuńpolecam :)
UsuńNie pogardziłabym taką babeczką. :)
OdpowiedzUsuńpolecam , przepis warty przetestowania :D
UsuńUwielbiam muffiny zwłaszcza w połączeniu z białą czekoladą.
OdpowiedzUsuń