czwartek, 22 marca 2018

ODCHUDZONE CZEKOLADKI Z KARMELEM Z DAKTYLI



Składniki:
  • 150 -200g gorzkiej czekolady 70-80%
  • 100g suszonych daktyli
  • 3 łyżeczki masła orzechowego

Wykonanie:
  •  gorzką czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, lekko studzimy , następnie najwygodniej za pomocą pędzelka smarujemy boki i dno foremek silikonowych, warstwa powinna być gruba, wkładamy do lodówki na 10-15 minut ( jeżeli warstwa czekolady jest cienka to najlepiej, powtórzy czynność i dać drugą warstwę czekolady)
  • daktyle zalewamy wrzątkiem  i zostawiamy na 15 minut, po tym czasie odsączamy je, dodajemy masło orzechowe i blędujemy, aż wszystko się ze sobą połączy
  • schłodzone foremki z czekoladą wypełniamy masą daktylową i zamykamy je warstwą czekolady  i ponownie schładzamy w lodówce 10-15 minut, po tym czasie wyciągamy czekoladki z foremek i gotowe :)






Inspiracja: https://www.youtube.com/watch?v=t3i7si1WI5Y

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz