Składniki:
- 5 średnich jajek
- 100g zmielonego na puder erytrolu
- 100g mąki ryżowej
- 50g mąki orkiszowej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2-3 gałązki pokrojonego na kawałki rabarbaru+ łyżka ksylitolu do zasypania pokrojonego rabarbaru
Wykonanie
(forma24cm):
- całe jajka oraz erytrol miksujemy na puszystą masę 15 minut( dzięki temu biszkopt będzie puszysty i sprężysty)
- następnie do masy jajecznej dodajemy łyżka po łyżce wymieszane obie mąki z proszkiem , mieszamy delikatnie łyżką, aż wszystkie składniki się ze sobą połączą
- ciasto przelewamy do formy 24cm lub tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy pokrojony wcześniej rabarbar ( odsączamy go z soku)
- ciasto pieczemy 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170ºC.
Źródło: rakickafoodconcept.pl
Dzisiaj miałam okazję upiec to ciasto i muszę powiedzieć jedno... same pyszności. Cała blacha zeszła w mgnieniu oka. Wyszło naprawdę fajne – puszyste, dosyć wilgotne i przede wszystkim – bardzo smaczne. Przy tym – nie było zbyt słodkie. Dla mnie prawdziwa bomba!
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis! Wcześniejsze próby z ciastem rabarbarowym nie były tak udane. Wychodziło trochę za suche... a tutaj... ekstra. Dziękuję bardzo!
OdpowiedzUsuńAbsolutely fantastic job you have done here.This is so nice.Thanks for sharing.
As stated by Stanford Medical, It is really the ONLY reason this country's women get to live 10 years longer and weigh an average of 19 kilos lighter than us.
OdpowiedzUsuń(And actually, it has totally NOTHING to do with genetics or some hard exercise and really, EVERYTHING to do with "HOW" they are eating.)
P.S, What I said is "HOW", not "what"...
Tap this link to find out if this brief quiz can help you discover your true weight loss possibility
inspirujące wpisy i fajne zdjęcia
OdpowiedzUsuńcanlı sex hattı
OdpowiedzUsuńsalt likit
heets
arkadaşlık sitesi
0VDU
Uwielbiam te smaki.
OdpowiedzUsuńTo są zdecydowanie moje smaki
OdpowiedzUsuńPodoba mi się ten przepis
OdpowiedzUsuń