Składniki ( 12-14 szt.):
- 2 szklanki mąki pszennej
- ½ szklanki ciemnego kakao
- ⅔ szklanki brązowego cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 2 duże jajka
- 1 ⅓ szklanki mleka
- ⅓ szklanki oleju
- dodatkowo ptasie mleczko
Wykonanie:
- do jednej miski wkładamy suche składniki czyli mąkę, kakao, cukier, cukier waniliowy, sodę oraz sól, mieszamy i odstawiamy
- w drugiej misce mieszamy ze sobą jajka, mleko i olej
- do suchych składników dodajemy mokre, mieszamy
- na dno każdej papilotki dajemy1 łyżkę ciasta, następnie kładziemy ptasie mleczko ( dałam połówkę) i przykrywamy ponownie ciastem tak gdzieś do ¾ wysokości papilotki
- muffiny pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200ºC.
Źródło: http://www.szukamprzepisu.pl/przepisy/ciasta-i-ciasteczka/czekoladowe-muffinki-z-ptasim-mleczkiem-przepis22233.html
wspaniale przepisy i blog zaprasza w wolnej chwili do siebiehttp://moje-wyroby.blog.pl/
OdpowiedzUsuńpięknie dziękuje :D i wpadnę na pewno w odwiedziny do Ciebie na bloga :)gorąco pozdrawiam :)
Usuń