Składniki (+/- 12 szt.):
- 1 opakowanie ( 130g) serka Bieluch
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70-90%
- olejek pomarańczowy ( dałam cynamon)
- ciemne kakao do obtoczenia trufli
Wykonanie:
- czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy
- do miski wkładamy serek, roztopioną czekoladę oraz cynamon lub dowolny olejek, mieszamy
- masę wkładamy do lodówki na 20-30 minut, po tym czasie wyciągamy ją z lodówki i formujemy z niej trufle wielkości orzecha włoskiego, które następnie obtaczamy w ciemny kakao lub kokosie czy posiekanych orzechach i gotowe, przechowujemy je w lodówce.
Źródło: http://funeatfit.blog.pl/2016/10/12/czekoladowe-trufle-z-nuta-pomaranczy/
Bardzo lubię takie trufelki. Jedna kuleczka a tyle dobroci ^_^
OdpowiedzUsuńo tak i do tego nie trzeba mieć wyrzutów sumienia :) gorąco pozdrawiam :)
Usuńprzydatny wpis!
OdpowiedzUsuń