Składniki (10-12 szt.):
- 4 łyżki mąki ryżowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki ksylitoli lub innego słodzidła
- 1-2 łyżeczki cynamonu
- 4 łyżki masła orzechowego
- 1 jajko
- dodatkowo posiekana czekolada lub kropeczki czekoladowe (pominęłam)
Wykonanie:
- ze wszystkich składników czyli mąki, proszku do pieczenia, ksylitolu, cynamonu, masła orzechowego oraz jajka zagniatamy ciasto, następnie formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
- pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC.
Źródło: http://tetiisheri.pl/2017/02/12/kruche-orzechowe-ciasteczka/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz