Składniki:
- 2 łyżki masła orzechowego
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki mąki ryżowej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 30g wiórków kokosowych
- 30g posiekanych orzechów ziemnych
- 50g posiekanych daktyli suszonych
Wykonanie:
- do miski wkładamy wszystkie składniki czyli masło orzechowe, miód, mąkę ryżową, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, posiekane orzechy i daktyle, całość dokładnie mieszamy
- z masy formujemy kulki ( 6 dużych sztuk) które następnie spłaszczamy w dłoniach i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
- pieczemy około15-20minut na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 170C. (w zależności od piekarnika w jednym ciacha będą się piec szybciej w drugim wolniej, więc warto zaglądać do piekarnika w czasie pieczenia )
Źródło:https://www.instagram.com/p/BV6la4-HL6n/?taken-by=be_fit_with_ania_and_michal
Hej, mam pytanie. Czy zamiast mąki ryżowej, można dodać normalną?
OdpowiedzUsuńmożna spróbować choć tak naprawdę nigdy nie piekłam tych ciastek z innej mąki
UsuńIdealne połączenie coś słodkiego ale nie zawierającego dużo kalorii :D
OdpowiedzUsuńdokładnie , słodkie małe co nieco, i co najważniejsze nie ma się wyrzutów sumienia :D
Usuń