Składniki (na około
18-20szt.):
- 2 jajka
- 2 serki homogenizowane waniliowe (2x140g)
- 2 szklanki mąki pszennej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- olej np. rzepakowy do smażenia
- dodatkowo cukier puder do posypania gotowych pączków
Wykonanie:
- do miski wkładamy wszystkie składniki czyli jajka, serki, mąkę i proszek do pieczenia, całość miksujemy
- za pomocą dużej łyżki lub łyżki do lodów, nabieramy ciasto i władamy je do rozgrzanego oleju, obracamy je łyżką aby usmażyły się z każdej strony ( ważne żeby olej nie był za gorący bo pączki się przypalą ,a w środku będą surowe), smażymy na złoty kolor, gotowe wykładamy na ręcznik papierowy i obsypujemy cukrem pudrem.
Źródło: Fakt24.pl
Takich pyszności jeszcze nie widziałam. Koniecznie spróbuję ten przepis!
OdpowiedzUsuńmam nadzieję,że pączusie smakowały :) pozdrawiam
Usuńwspaniały blok i fajne treści
OdpowiedzUsuń