Składniki (na około
18-20szt.):
- 2 jajka
 - 2 serki homogenizowane waniliowe (2x140g)
 - 2 szklanki mąki pszennej
 - ½ łyżeczki proszku do pieczenia
 - olej np. rzepakowy do smażenia
 - dodatkowo cukier puder do posypania gotowych pączków
 
Wykonanie:
- do miski wkładamy wszystkie składniki czyli jajka, serki, mąkę i proszek do pieczenia, całość miksujemy
 - za pomocą dużej łyżki lub łyżki do lodów, nabieramy ciasto i władamy je do rozgrzanego oleju, obracamy je łyżką aby usmażyły się z każdej strony ( ważne żeby olej nie był za gorący bo pączki się przypalą ,a w środku będą surowe), smażymy na złoty kolor, gotowe wykładamy na ręcznik papierowy i obsypujemy cukrem pudrem.
 
Źródło: Fakt24.pl
Takich pyszności jeszcze nie widziałam. Koniecznie spróbuję ten przepis!
OdpowiedzUsuńmam nadzieję,że pączusie smakowały :) pozdrawiam
Usuńwspaniały blok i fajne treści
OdpowiedzUsuń