Składniki na polewa
karmelową:
- ¾ szklanki cukru
- ¼ szklanki cukru waniliowego
- ¼ szklanki wody
- 2 łyżki masła
- ½ szklanki śmietanki kremówki 30%
- cukier zwykły i waniliowy rozpuszczamy w garnku z podwójnym dnem, cały czas mieszając, aż uzyskamy miodowy kolor,
- do rozpuszczonych cukrów dodajemy wodę ( uwaga będzie pryskało i cukier trochę się zbryli ale tym się nie przejmujcie bo i tak po chwili na nowo wszystko się rozpuści), a następnie masło
- gdy wszystko łanie się ze sobą już połącz dodajemy śmietankę kremówkę, całość mieszamy aż polewa nam trochę zgęstnieje i gotowe.
moja wyobraźnia już czuje ten smak...mhmmm
OdpowiedzUsuń;)
Usuńjeju, miauuu, pycha !
OdpowiedzUsuńechee...:D
UsuńZrobiłam i smak jest dobry ale kolor i konsystencje do niczego sos najlepiej nadaje się do picia
OdpowiedzUsuńhmm trudno powiedzieć dlaczego nie wyszedł może za krótko podgrzewałaś bo na początku faktycznie jest on bardzo płynny ale z każdą minutą gęstnieje.
Usuńo jakiej pojemności jest szklanka w tym przepisie? 250 ml?
OdpowiedzUsuńtak 250 ml
Usuńczy do tej polewy mozna uzyc cos innego zamiast kremowki??
OdpowiedzUsuńz tego co mi wiadomo to nie, a przynajmniej ja nigdy nie używałam innego zamiennika
OdpowiedzUsuńPolecam, wszystko fajnie wyszło, :) ale to jest cukier WANILINOWY , a nie WANILIOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńcieszę się , że polewa smakowała :) co do cukru to użyłam domowego waniliowego :) pozdrawiam
Usuńair jordan
OdpowiedzUsuńkd 10
curry shoes
off white clothing
paul george shoes
jordan shoes
supreme hoodie
yeezy boost 350 v2
kyrie 7 shoes
kobe
g8c75j2n36 l0l00e2p04 v6e87d1p46 n5a50p0e17 n8m62k0f98 p7b74g9z16
OdpowiedzUsuń