sobota, 13 kwietnia 2013

CZEKOLADOWE CIASTO LIGHT

Pyszne, wilgotne czekoladowe ciasto dopełnione  suszonymi morelami i śliwkami. Ciasto które wręcz rozpływa się w  ustach, ba ciasto które można jeść na okrągło bez wyrzutów, ponieważ nie zawiera mąki oraz tłuszczu i  na dodatek ma mało kalorii czy mam zachęcać dłużej ;)

Składniki:
  • 200ml puree z fasoli
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mleka w proszku odtłuszczonego
  • 2 łyżki kakao odtłuszczonego bez cukru
  • 5 łyżek cukru brązowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 10 suszonych moreli
  • 10 suszonych śliwek
Wykonanie:
  •  fasolę rozgniatamy na puree i dodajemy do niej wszystkie  składniki oprócz owoców suszonych które dodajemy pokrojone na sam koniec i wszystko dokładnie  mieszamy
  • ciasto przekładamy do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia  i pieczemy 35 -40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C



źródło: dietetyczniesiostro.blogspot.com

5 komentarzy:

  1. już od dłuższego czasu mam chrapkę na to ciasto :) muszę je zrobić i to jak najszybciej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. OJ TAK POLECAM, TEŻ JAKIŚ CZAS DOJRZEWAŁAM DO JEGO UPIECZENIA ALE NIE ŻAŁUJĘ , PYCHA :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Skoro można jeść bez wyrzutów to muszę zrobić, w ,kuchni lidla, jest fajny przepis na ciasteczka czekoladowe z pestek dyni, słonecznika, musli, orzechów i czekolady, również taka wersja light:)

    OdpowiedzUsuń
  4. o super :) cały czas szukam i tu i tam różnych pomysłów więc kolejny przepis dopisuję do przetestowania :D

    OdpowiedzUsuń