Składniki (9-11 szt.):
- opakowanie ciasta francuskiego
- około ½ słoiczka nutelli
- około 8 łyżek masła orzechowego z orzechami lub bez
- 1 mały dojrzały banan
Wykonanie:
- ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy najpierw masłem orzechowym ( ja użyłam domowego z orzechami) następnie nakładamy warstwę nutelli ( ja nakładałam co któreś miejsce i rozsmarowywałam)
- na koniec wzdłuż jednego z długich brzegów układamy banana pokrojonego w cienkie plasterki ( najlepiej skropić go sokiem z cytryny aby nie sczerniał) i zwijamy jak roladę, następnie kroimy na grube plastry które umieszczamy w foremce na muffiny wcześniej wysmarowanej masłem
- pieczemy na złoty kolor około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.
Oj naprawdę słodkie zapomnienie.. <3 Zapisuję! :)
OdpowiedzUsuńhi hi bardzo się cieszę :D gorąco pozdrawiam :)
UsuńNutella i banan to najlepsze połączenie na świecie! Pycha :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
oj tak :) :) :)
UsuńUwielbiam połączenie czekolady (nutelli) i banana ;) przypomina mi to moje ulubione ciasto - kopiec kreta!
OdpowiedzUsuńwszystkie kremy typu nutella kochają owoce,a ja kocham to połączenie :)
Usuńkopiec kreta muszę w końcu zrobić , właśnie mi o nim przypomniałaś :)