poniedziałek, 17 lipca 2017

CZEKOLADOWE MUFFINY Z PTASIM MLECZKIEM



Składniki ( 12-14 szt.):
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • ½ szklanki ciemnego kakao
  • ⅔ szklanki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 2 duże jajka
  • 1 ⅓ szklanki mleka
  • ⅓ szklanki oleju
  • dodatkowo ptasie mleczko

  Wykonanie:
  • do jednej miski wkładamy suche składniki czyli mąkę, kakao, cukier, cukier waniliowy,  sodę oraz sól, mieszamy i odstawiamy
  • w drugiej misce mieszamy ze sobą jajka, mleko i olej
  • do suchych składników dodajemy mokre, mieszamy
  • na dno każdej papilotki dajemy1 łyżkę ciasta, następnie kładziemy ptasie mleczko ( dałam połówkę) i przykrywamy ponownie ciastem tak gdzieś do ¾ wysokości papilotki
  • muffiny pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200ºC.





Źródło: http://www.szukamprzepisu.pl/przepisy/ciasta-i-ciasteczka/czekoladowe-muffinki-z-ptasim-mleczkiem-przepis22233.html

1 komentarz:

  1. wspaniale przepisy i blog zaprasza w wolnej chwili do siebiehttp://moje-wyroby.blog.pl/

    OdpowiedzUsuń