środa, 27 lutego 2013

JAPOŃSKIE CIASTECZKA IMBIROWE

Ciasteczka  są kruche i mega i imbirowe. Dla imbirożerców idealne :)

Składniki:
  • 70g masła
  • 85g cukru
  • szczypta soli
  • 150g mąki
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 3 łyżki startego imbiru
  • sezam do posypania
  Wykonanie:
  • masło miksujemy z cukrem i solą na puszystą masę
  • dodajemy mąkę , wodę  oraz starty  imbir  i miksujemy,  a gdy już ciasto zgęstnieje  dokładnie wyrabiamy
  • ciasto rozwałkowujemy  pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia  lub folii(ponieważ bardzo się klei) na grubość 0,5cm
  • wycinamy kółeczka, lekko smarujemy wodą i posypujemy sezamem
  • ciasteczka pieczemy 10-15minut  w piekarniku nagrzanym do 175°C 


Źródło: http://pysznoscikrola.blogspot.com/2012/03/japonskie-ciasteczka-z-imbirem.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz