Składniki:
- ½ szklanki daktyli
- ½ szklanki fig
- ½ szklanki moreli suszonych
- ½ szklanki rodzynek
- ½ szklanki żurawiny
- ¼ szklanki słonecznika
- ¼ szklanki dowolnych orzechów
- wiórki kokosowe, migdały mielone, otręby itp
- wszystkie składniki (daktyle, figi, morele, żurawinę, rodzynki, słonecznik, orzechy)zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na około 20 minut,
- po tym czasie odlewamy wodę i wszystko traktujemy blenderem,
- z powstałej masy formujemy małe kulki które obtaczamy w kokosie, migdałach, otrębach itp.
- gotowe schładzamy w lodówce choć nie jest to wymóg ale według mnie lepiej smakują zimne, polecam
inspiracja: http://zdrowinacodzien.blogspot.com/2010/09/kulki-bakaliowe-deser.html
mniam
OdpowiedzUsuń