środa, 15 maja 2013

BROWNIE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Po pierwsze szybkie, po drugie pachnące wanilią i migdałami, po trzecie pyszne i na jednym kawałku się nie kończy ;p

 Składniki:
  • 150 g białej czekolady, połamanej
  • 80 g masła
  • 1/3 szklanki drobnego cukru
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • pół szklanki posiekanych obranych migdałów
  • 50 g czekolady białej, posiekanej
Wykonanie:
  • masło i czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej,   
  • w osobnej  misce mieszamy  mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, cukier oraz  jajka, wanilię i ciepłą czekoladę,
  • całość miksujemy na gładką masę, na koniec dodajemy migdały i posiekaną białą czekoladę, 
  • ciasto wylewamy  do wyłożonej papierem do pieczenia niewielkiej formy (15x28cm), 
  • pieczemy około  30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 ºC


 źródło: http://www.mojewypieki.com/przepis/brownies-z-biala-czekolada-i-migdalami-blondies

10 komentarzy:

  1. Oj to prawda, że na jednym kawałku nie da się poprzestać ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. zbyt ryzykowne jak dla mnie, zjadłabym całe :(

    OdpowiedzUsuń
  3. O takiego brownie jeszcze nie widziałam, a biała czekolada to moja mała słabość ;) Pysznie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję bardzo i gorąco polecam, domownicy i znajomi byli zachwyceni :)

      Usuń
  4. To takie blondie chyba :D Pysznie wygląda, chociaż nie lubię czekolady to z dwojga złego wybiorę właśnie białą !

    OdpowiedzUsuń
  5. Mmm, wygląda wspaniale, uwielbiam blondynki :)

    OdpowiedzUsuń