- 100 g mąki pszennej białej
- 100 g mąki pszennej razowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 240 g cukru pudru
- 50 g tartej bułki
- 240 g rozpuszczonego masła
- 6 białek
- 350 g agrestu
- zaczynamy od wymieszania obu mąk, proszku do pieczenia, cukru i bułki tartej,
- następnie dodajemy roztopione letnie masło i wszystko dokładnie, miksujemy
- białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy, delikatnie mieszając aż wszystko ładnie nam się połączy,
- ciasto przelewamy do natłuszczonej i wysypanej bułka tartą formy, na wierzchu układamy agrest,
- pieczemy w 180ºC około 55minut do suchego patyczka
Źródło: http://lawendowydom.blogspot.com/2011/06/ciasto-z-agrestem.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz