Składniki
(około 12 szt.):
- 300g wiórków kokosowych
- 300g mleka skondensowanego słodkiego ( użyłam mleko w tubce 2szt)
- 50g miękkiego masła
- 300g czekolady mlecznej
- 100g czekolady gorzkiej
Wykonanie:
- do miski dodajemy kokos, mleko skondensowane słodkie oraz masło, wszystko dokładnie ze sobą mieszamy, gotową masę dajemy na 1 godzinę do lodówki
- ze schłodzonej masy formujemy batoniki, które następnie zanurzamy w roztopionej czekoladzie ( oba rodzaje czekolady rozpuszczamy razem w kąpieli wodnej), gotowe odstawiamy na papier do pieczenia, aż do zastygnięcia czekolady.
Źródło: https://www.youtube.com/watch?v=6oB3Kq4WzgA
mistrzostwo :) będę robić na pewno :)
OdpowiedzUsuńzachęcam i kuszę zarazem bo są warte zrobienia :)
UsuńMnie namawiać nie musisz, wyglądają perfekcyjnie :)
OdpowiedzUsuńhihi :D
Usuń