środa, 23 sierpnia 2017

KOSTKA BROWNIE Z MALINAMI


Składniki ( 24szt+/- lub mała tortownica 18cm):
  • 1 tabliczka (100g) gorzkiej czekolady 70%
  • 100g masła
  • 50g mąki pszennej
  • 75g brązowego cukru
  • 3 średnie jajka
  • garść malin

Wykonanie:
  • do miski wkładamy połamaną czekoladę oraz masło i roztapiamy je w kąpieli wodnej, odstawiamy do lekkiego przestudzenia
  • do drugiej miski dodajemy mąkę, cukier oraz jajka, mieszamy następnie  wlewamy lekko przestudzoną masę czekoladową i mieszamy do połączenia składników
  • do foremek lub formy np. silikonowej nalewamy ciasto,  następnie układamy na wierzchu  maliny, delikatnie je wciskając w masę czekoladową
  • pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200ºC ( warto sprawdzić patyczkiem lub wykałaczką czy brownie po tym czasie jest już upieczone i nie ma na patyczku surowego ciasta).





Źródło: http://www.zajadam.pl/deser/brownie-ciastka

4 komentarze:

  1. Wyglądają bajecznie :)
    https://julias-cooking.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pięknie dziękuję :) polecam ,brownie warte przetestowania :D

      Usuń
  2. gdzie można kupić taką formę?

    OdpowiedzUsuń
  3. foremkę kupiłam w Lidlu, co jakiś czas się tam pojawia najczęściej w okolicach świąt i walentynek ale też podobna jest w Tescoma https://www.garneczki.pl/produkt/forma-do-24-czekoladek-silikonowa-silikomart-kostki-brazowa,42420

    OdpowiedzUsuń