Składniki
na spód ciasta( forma20x20cm lub
tortownica 21cm):
- 200g herbatników
- 120g masła orzechowego
- 70g rozpuszczonego masła
Warstwa
czekoladowa ciemna:
- 200g gorzkiej czekolady
- 2 łyżki (30g) masła orzechowego
Warstwa
z czekolady białej:
- 50g białej czekolady
- 30g masła orzechowego
Wykonanie:
- do malakera/blendera wkładamy herbatniki i kruszymy je na konsystencję piasku, następnie dodajemy do nich masło orzechowe i roztopione masło i ponownie całość dokładnie blędujemy, aż wszystkie składniki się ze sobą połączą
- masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie ją rozprowadzamy i ugniatamy najwygodniej dużą łyżką, odstawiamy
- w kąpieli wodnej rozpuszczamy posiekaną czekoladę oraz masło orzechowe, masę przekładamy na przygotowany ciasteczkowy spód, odstawiamy
- w drugim naczyniu rozpuszczamy posiekaną białą czekoladę oraz masło orzechowe, jasną masę punktowo wykładamy na ciemną masę czekoladową, tworząc za pomocą np. wykałaczki różne esy floresy, gotowe wkładamy do lodówki na parę godzin.
Źródło: http://definicjasmaku.blogspot.com/2015/12/reeses-cake-czyli-maso-orzechowe.html
pycha!
OdpowiedzUsuńpolecam :D
UsuńWow, świetne trójkąty! ;)
OdpowiedzUsuńwarte przetestowania :D
UsuńIdealnie - perfekcyjne trójkąciki :)
OdpowiedzUsuńdziękuję i zachęcam do wypróbowania przepisu :D
Usuńgolden goose
OdpowiedzUsuńlebron shoes
jordan shoes
yeezy
golden goose sneakers
cheap jordans
kevin durant shoes
golden goose shoes
stephen curry shoes
jordan 4