niedziela, 26 listopada 2017

CIASTECZKA Z AMARANTUSEM I ŻURAWINĄ



Składniki ( 18-20szt.):
  • 2 szklanki amarantusa ekspandowanego
  • ¾ szklanki jasnego sezamu
  • ½ szklanki  posiekanej suszonej żurawiny
  • 2 średnie jajka
  • 3 łyżki miodu

Wykonanie:
  • do miski  wkładamy wszystkie składniki czyli  amarantus, sezam, posiekaną żurawinę, jajka oraz miód, całość dokładnie mieszamy
  • z masy lepimy niewielkie kulki (wielkości orzecha włoskiego), które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie je spłaszczamy
  • pieczemy je około 20 minut na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 200ºC
  • przechowujemy w szczelnym słoju/puszce.






Źródło: http://www.mgotuje.pl/ciasteczka-z-amarantusem/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz