Składniki (+/- 40szt):
- 115g mąki pszennej
- duża szczypta proszku do pieczenia (dałam ½ płaskiej łyżeczki)
- 50g brązowego cukru
- ½ łyżeczki ciemnego kakao ( jeżeli w przyprawie do pierników w składzie występuje kakao to już nie dodajemy go do ciasta)
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- szczypta soli
- 50g miękkiego masła
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżki mleka
Wykonanie:
- do miski wkładamy wszystkie składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, przyprawę do pierników, sól, masło, miód oraz mleko, szybko wyrabiamy z nich ciasto
- z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha laskowego , które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ( nie spłaszczamy)
- pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 160ºC
- gotowe, przechowujemy w szczelnej puszce do 3 tygodni ( gdyby były twarde to do puszki można włożyć skórkę jabłka, kromkę chleba ).
Źródło:http://www.addiopomidory.pl/kruidnoten-najszybsze-pierniczki-swiata/
1383C
OdpowiedzUsuńamicleaR
uqovbrgd
OdpowiedzUsuńglucotrust official website
viagra
cialis 20 mg satın al
cialis 100 mg
https://shop.blognokta.com/urunler/ereksiyon-haplari/cialis/cialis-5-mg-28-tablet-eczane-fiyati-ve-orijinal-ilac-satisi/
kamagra jel
sight care