Składniki:
- puszka fasoli czerwonej 240g po odsączeniu
- 1 duży dojrzały banan
- 2 średnie jajka
- 1½ łyżki ciemnego kakao
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki cynamonu ( dodałam dodatkowo)
- 2 łyżki ksylitolu lub np. ertyloru ( ja dodała 4 łyżki)
- 2 łyżki stałego oleju kokosowego
Wykonanie:
- do miski wkładamy wszystkie składniki czyli dobrze przepłukaną czerwoną fasolę, dojrzały banan, jajka, kako, cynamon, proszek do pieczenia, ksylitol oraz olej kokosowy , całość dokładnie blędujemy na gładką masę około 5-6 minut
- ciasto przekładamy do formy keksowej (ja użyłam jednorazowej aluminiowej) pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC około 45-50 minut do suchego patyczka
- gotowe można polać polewą czekoladowa ja tym razem piekłam bez niej.
Źródło: https://zdrowejestczadowe.pl/ciasto-czekoladowe-z-czerwonej-fasoli-brownie-z-pyszna-fit-polewa/
Najlepsze na diecie.
OdpowiedzUsuńTeż jestem takiego zdania.
OdpowiedzUsuńDla osób odchudzających bardzo dobra opcja :)
OdpowiedzUsuńTakiego ciasta warto spróbować! :)
OdpowiedzUsuńSuper ciasto z małej ilości składników i widzę po konsystencji, że smakowałoby mojemu Narzeczonemu, który kocha wszystkie mokre ciasta - w tym zakalce :D
OdpowiedzUsuńPs. bardzo fajnie prowadzony blog i super zdjęcia :)
fajne pomysły pozdrawiam
OdpowiedzUsuńświetny blog
OdpowiedzUsuńsuper! polecam tego bloga
OdpowiedzUsuńkuşadası
OdpowiedzUsuńzonguldak
ısparta
siirt
kıbrıs
Y077
Ciasto z czerwonej fasoli to wspaniała propozycja.
OdpowiedzUsuńSuper przepis
OdpowiedzUsuńciekawy wpis
OdpowiedzUsuń