Składniki:
- 350g cukierków krówek
- 2 opakowania ryżu preparowanego(dmuchanego)
- 2-3 łyżki mleka
- 1 łyżka masła
Wykonanie:
- Masło, mleko i krówki roztapiamy w rondelku (uwaga masa może się przypalić więc musicie być czujni)
- gdy wszystkie składniki się połączą dodajemy preparowany ryż i mieszamy tak aby wszystkie ziarenka ryżu były pokryte krówkową masą
- z ciepłej masy formujemy dłońmi np. kulki lub nakładamy na talerz łyżką małe „kupki” w kształcie szyszek i gotowe, pyszne słodkie i mega krówkowe :)
mniammniam, moje smaki dzieciństwa :D
OdpowiedzUsuńAaaa, chce jeeee :d
OdpowiedzUsuńA u mnie krówki akurat nie zalegają. W sumie "na surowo" nie lubię krówek, ale za takimi szyszkami przepadam :]
Gorąco polecam :)krówki w takim wydaniu zawsze lepiej smakują :)
OdpowiedzUsuńsuper blog, na zdjeciach wyszystko wyglada bardzo apetycznie,przepisy przystepnie napisane. Jedna tylko uwaga, juz w kilku przepisach zauwazylam, ze podajesz proporcje na paczki (tak jak tu, lub w bajaderkach byly paczki herbatnikow) zdecydowanie lepiej byloby podac wage, bo paczka paczce nie rowna.
OdpowiedzUsuńbardzo dziękuję :) a uwaga słuszna, będę teraz bardziej czujna bo nie pomyślałam o tym ,że paczka paczce nie równa :) gorąco pozdrawiam :)
Usuń