niedziela, 3 marca 2013

KULKI KRÓWKOWE

 Na specjalne zamówienie  przepis dla tych  którzy mają problem z krówkami  zalegającymi w domowych czeluściach kuchennych szafek czy barkach :)

Składniki:
  • 350g cukierków krówek
  • 2 opakowania ryżu preparowanego(dmuchanego)
  • 2-3 łyżki mleka
  • 1 łyżka masła
Wykonanie:
  •  Masło, mleko i krówki roztapiamy w rondelku (uwaga masa może się przypalić więc musicie być czujni)
  •  gdy wszystkie składniki się połączą dodajemy preparowany ryż i mieszamy tak aby wszystkie ziarenka ryżu były pokryte krówkową masą
  • z ciepłej masy formujemy  dłońmi np. kulki lub nakładamy  na talerz łyżką małe „kupki” w kształcie szyszek i gotowe, pyszne słodkie i mega krówkowe :)   

5 komentarzy:

  1. mniammniam, moje smaki dzieciństwa :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Aaaa, chce jeeee :d
    A u mnie krówki akurat nie zalegają. W sumie "na surowo" nie lubię krówek, ale za takimi szyszkami przepadam :]

    OdpowiedzUsuń
  3. Gorąco polecam :)krówki w takim wydaniu zawsze lepiej smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  4. super blog, na zdjeciach wyszystko wyglada bardzo apetycznie,przepisy przystepnie napisane. Jedna tylko uwaga, juz w kilku przepisach zauwazylam, ze podajesz proporcje na paczki (tak jak tu, lub w bajaderkach byly paczki herbatnikow) zdecydowanie lepiej byloby podac wage, bo paczka paczce nie rowna.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo dziękuję :) a uwaga słuszna, będę teraz bardziej czujna bo nie pomyślałam o tym ,że paczka paczce nie równa :) gorąco pozdrawiam :)

      Usuń