Składniki:
- 160g mąki pszennej
- 100g drobnego cukru
- 10g cukru waniliowego
- 110g masła
- 1 jajko
- 30g ciemnego kakao
- ⅓ łyżeczki proszku do pieczenia
- ⅓ łyżeczki sody
- 10-15 sztuk cukierków typu krówka
Wykonanie:
- ze wszystkich składników tj. mąki, cukrów, masła, jajka, kako, proszku i sody zagniatamy ciasto,
- odrywamy po kawałeczku ciasto i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, do środka wkładamy po połówce krówki , zlepiamy i delikatnie spłaszczamy
- ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy,
- pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC.
Źródło: http://kurcze-spieczone.bloog.pl/id,333768472,title,Ciasteczka-z-niespodzianka,index.html?smoybbtticaid=61160c
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz