Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego o obniżonej ilości tłuszczu
- 1 puszka ananasa w plasterkach (ananas odsączamy)
- brązowy cukier do posypanie ( można użyć cukru pudru)
- dodatkowo można użyć kandyzowanej wiśni do przyozdobienia ale nie jest to konieczne
Wykonanie:
- z ciasta wykrawamy 8 krążków, które powinny być większe o 1cm od plastrów ananasa , krążki dziurkujemy,
- następnie układamy plastry ananasa, wystającym ciastem owijamy brzegi ananasa, posypujemy brązowym cukrem, a do środka można dodać np. kandyzowane wiśnie, ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 210ºC, pieczemy do chwili ,aż brzegi ciasta ładnie się zarumienią i gotowe :)
Źródło: http://najsmaczniejsze.pl/2012/06/ciastka-francuskie-z-ananasem/
banalni łatwo i szybko. niebanalnie efektownie :]
OdpowiedzUsuńa dziękuję :)
Usuńależ to pysznie wygląda... aż ślinka cieknie...
OdpowiedzUsuńw takim razie kuszę i polecam :)
Usuń