Składniki (na 12-14 szt.):
- 225 g mąki
- 55 g kakao
- 115 g drobnego cukru
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 100 g kropeczek z białej czekolady lub posiekanej białej czekolady
- 60 g mini pianek Marshmallow
- 2 jajka
- 6 łyżek oleju słonecznikowego
- 250 ml mleka
Wykonanie:
- suche składniki czyli mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia i sól mieszamy, następnie dodajemy posiekaną białą czekoladę i pianki ,odstawiamy
- w drugim naczyniu mieszamy ze sobą mokre składniki czyli roztrzepane jajka, olej oraz mleko
- mokre składniki dodajemy do suchych , mieszamy tylko do połączenia składników
- ciasto przekładam do foremek do ¾ wysokości
- pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200ºC do suchego patyczka
Źródło: http://saffron.blog.pl/2014/04/07/czekoladowe-muffiny-rocky-road/
Ależ one śliczne! :)
OdpowiedzUsuńpolecam :) i dziękuję :D
Usuń