piątek, 20 marca 2015

CZEKOLADOWE MUFFINY Z PIANKAMI MARSHMALLOW




Składniki (na 12-14 szt.):
  • 225 g mąki
  • 55 g kakao
  • 115 g drobnego cukru
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 100 g kropeczek z białej czekolady lub  posiekanej białej czekolady
  • 60 g mini pianek Marshmallow
  • 2 jajka
  • 6 łyżek oleju słonecznikowego
  • 250 ml mleka
  
Wykonanie:
  • suche składniki czyli mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia i sól mieszamy, następnie dodajemy posiekaną białą czekoladę i pianki ,odstawiamy
  • w drugim naczyniu mieszamy ze sobą mokre składniki czyli roztrzepane jajka, olej oraz mleko
  • mokre składniki dodajemy do suchych , mieszamy tylko do połączenia składników
  • ciasto przekładam do foremek  do ¾ wysokości
  • pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200ºC do suchego patyczka






Źródło: http://saffron.blog.pl/2014/04/07/czekoladowe-muffiny-rocky-road/

2 komentarze: