Babeczki są rewelacyjne, idealne na każdą okazję
, pięknie się prezentują, a jeszcze lepiej smakują, pyszne ciasto, kwaskowy
agrest i chrupiąca beza, dla mnie babeczkowy rarytas, gorąco polecam :)
- 125 g masła lub margaryny
- 100 g drobnego cukru
- 1 jajko
- 120 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- około 20 dag
- 2 białka
- 100 g drobnego cukru
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej/budyń waniliowy w proszku
Ważne aby wszystkie składniki były w temperaturze
pokojowej
- masło ucieramy na gładką białą masę , dodajemy cukier i dalej ucieramy,
- następnie dodajemy jako i kontynuujemy ucieranie ,
- na sam koniec wsypujemy mąkę wymieszana z proszkiem i wszystko dokładnie mieszamy(ciasto jest gęste i nie ma go za dużo więc umiejętnie polecam rozłożenie je do 12 papilotek bo tyle babeczek wychodzi z podanych składników)
- w każdej papilotce z ciastem, układamy po 3-4 szt. agrestu, nie więcej
- teraz czas na bezę : białka ubijamy na sztywno , partiami dodajemy cukier, a na sam koniec sok z cytryny oraz łyżeczkę mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego i dokładnie wszystko miksujemy,
- gotową pianę bezową wykładamy do każdej papilotki, starając się aby piana nie dotykała ścianek papilotek bo ciasto rosnąc wypchnie bezę do góry,
- pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 160ºC.
Źródło : http://www.mojewypieki.com/przepis/slodko---kwasne-babeczki-z-agrestem-i-beza
yeezy
OdpowiedzUsuńfear of god
nike sb dunk high
air jordan
supreme
jordan shoes
goyard bags
supreme
goyard outlet
supreme new york