Składniki
( na 12 szt):
- 2 szklanki mąki pszennej
- ¾ szklanki brązowego cukru
- 2 łyżki ciemnego kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- garść groszków czekoladowych
- 2 jajka
- 1 szklanka puree z dyni
- ¼ szklanki oleju np. rzepakowego
Wykonanie:
- w jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki czyli mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia oraz groszki czekoladowe
- w drugiej mieszamy składniki mokre czyli jajka, puree z dyni oraz olej
- do suchych składników dodajemy mokre, mieszamy tylko do połączenia składników
- ciasto przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami, pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Źródło: http://mama2c.blogspot.com/2013/08/muffinki-czekoladowo-dyniowe-zdazyc.html
smacznie :)
OdpowiedzUsuńoj tak :)
UsuńUroczo wyglądają w tych słonecznych papilotkach :)
OdpowiedzUsuńhi hi dziękuję :)
Usuńszybko, smacznie, sezonowo :)
OdpowiedzUsuńdokładnie ,dlatego za rok powtórka w nowej odsłonie :)
Usuń