Składniki:
- 230g mąki pszennej( dałam pełnoziarnistą)
- 200g cukru (dałam brązowy)
- 100g zmielonych orzechów włoskich ( użyłam zmielonych migdałów)
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta soli
- 3 jajka
- 150g jogurtu naturalnego
- ¼ szklanki oleju roślinnego np. rzepakowy
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- około 250g jagód i malin
- 2 garście całych migdałów (jakieś 80g)
Wykonanie:
- w misce mieszamy suche składniki czyli mąkę, cukier, zmielone migdały, proszek dopieczenia, cynamon i szczyptę soli
- następnie dodajemy jajka, jogurt, olej, ekstrakt waniliowy i wszystko mieszamy, krótko do połączenia składników
- owoce posypujemy 1 łyżką mąki , następnie dodajemy je do ciasta i delikatnie mieszamy
- ciasto przekładamy do tortownicy (24cm), której dno jest wyłożone papierem do pieczenia, na wierzchu układamy migdały
- pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180°C około 55-60 minut.
Źródło: http://www.malacukierenka.pl/latwe-ciasto-jogurtowe-z-owocami.html
Wspomnienie lata :)
OdpowiedzUsuńoj tak :) byle do następnego :)
UsuńWygląda prześlicznie! :)
OdpowiedzUsuńbardzo dziękuję :)
UsuńA migdały można zamienić na pistacje lub nerkowce?
OdpowiedzUsuńcurry
OdpowiedzUsuńgolden goose
off white x jordan 1
yeezy boost 350 v2
air jordan 1
supreme clothing
birkin bag
golden goose
a bathing ape
supreme clothing
Bardzo lubię odwiedzać ten blog
OdpowiedzUsuń