środa, 15 lutego 2017

MUFFINY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ




Składniki (12-16szt.):
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • ½ szklanki drobnego cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka w temperaturze pokojowej
  • ⅓ szklanki oleju np. rzepakowego
  • 2 średnie jajka w temperaturze pokojowej
  • 100g białej czekolady 
Wykonanie:
  • do jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki czyli mąkę, cukry i proszek do pieczenia
  • w drugiej misce mieszamy mleko, olej i jajka
  • do suchych składników dodajemy mokre oraz posiekaną czekoladę, całość mieszamy
  • ciasto przekładamy do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami do ¾ ich wysokości
  • pieczemy około  25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.



Źródło: http://smacznieikolorowo.blogspot.com/2014/02/muffiny-z-kawakami-czekolady.html

5 komentarzy: