Składniki
( 12szt.):
- 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
- ⅔ szklanki brązowego cukru
- 2 łyżki ciemnego kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- ½ szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- w jednej misce mieszamy wszystkie składniki suche (mąka, cukier ,kakao, proszek)
- w drugiej analogicznie składniki mokre (mleko, jajko, olej, ekstrakt waniliowy)
- następnie mokre składniki łączymy z suchymi,
- wypełniamy masą foremki do ¾ wysokości papilotek
- muffinki wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy około 20-25 minut.
Wyszły naprawdę przepyszne :)
OdpowiedzUsuńbardzo się cieszę, osobiście często je piekę :) pozdrawiam :)
Usuń