sobota, 23 czerwca 2018

PUSZYSTE MUFFINY Z TRUSKAWKAMI




Składniki ( na12-14szt.):
  •  250g mąki pszennej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 170g drobnego cukru
  • 100g roztopionego masła lub oleju roślinnego
  • 2 średnie jajka
  • 125ml mleka
  • 250g obranych i pokrojonych w kawałki truskawek


Wykonanie:
  • do miski dodajemy mąkę, proszek oraz cukier, mieszamy i odstawiamy
  • w drugiej misce mieszamy ze sobą płynne składniki czyli roztopione masło lub olej, jajka oraz mleko
  • do suchych składników dodajemy mokre, delikatnie mieszam do połączenia się składników, nie dłużej, na koniec dodajemy pokrojone truskawki i jeszcze raz delikatnie mieszamy
  • masę przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami , pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC  około 25minut.





Źródło: https://www.kwestiasmaku.com/przepis/muffiny-z-truskawkami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz