Składniki:
- 250g mąki pszennej
- 1½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 3 płaskie łyżeczki cynamonu
- szczypta soli
- 4 średnie jajka
- 130g brązowego cukru
- 200 ml oleju np. rzepakowego
- 200g puree z dyni
- 1 średnie jabłko starte na tarce o dużych oczkach
Wykonanie:
- do jednej miski wkładamy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon oraz sól, mieszamy i odstawiamy
- w drugiej misce mieszamy ze sobą jajka, cukier, olej, puree z dyni oraz tarte jabłko
- do suchych składników dodajemy mokre i całość krótko mieszamy tylko do połączenia składników
- ciasto przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami do ¾ ich wysokości, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175ºC około 20-25minut do suchego patyczka.
Źródło: https://mgotuje.pl/muffiny-dyniowe-z-jablkiem/
super! na pewno przetestuję ^_^
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja
OdpowiedzUsuńApetycznie się prezentują
OdpowiedzUsuń