Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- cukier puder
Wykonanie:
- ciasto francuskie rozwijamy, następnie radełkiem lub nożem kroimy je na paski o grubości około 2 ½ cm, długość według uznania,
- na środku każdego paska robimy nacięcie, przez które przewlekamy jeden koniec ciasta,
- faworki układamy na papierze do pieczenia i pieczemy 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 200C
- gotowe studzimy , a następnie posypujemy cukrem pudrem.
Świetny pomysł! Nie lubię takich tradycyjnych, więc idealnie. :)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
UsuńNiezly patent ;)
OdpowiedzUsuńNoeoczesne faworki dla zabieganych ;)
koleżanka mi go podpowiedziała i jestem nimi zachwycona :)gorąco polecam :)
UsuńSmaruję Jeszcze jajkiem roztrzepanym z cukrem waniliowym
OdpowiedzUsuńo dobry pomysł :)
Usuń