piątek, 6 lutego 2015

FAWORKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Kolejna propozycja na karnawał, proste i szybkie w wykonaniu faworki , potrzebujemy jedynie opakowanie ciasta francuskiego, cukier puder oraz 20 minut na ich przygotowanie czyli, szybko, prosto i pysznie :)

 
Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego 
  • cukier puder 

Wykonanie:
  • ciasto francuskie rozwijamy,  następnie radełkiem lub nożem kroimy je na paski o grubości około 2 ½ cm, długość według uznania,
  • na środku każdego paska robimy nacięcie,  przez które przewlekamy jeden koniec ciasta,
  • faworki układamy na papierze do pieczenia i pieczemy 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 200C
  • gotowe studzimy , a następnie posypujemy cukrem pudrem.





6 komentarzy:

  1. Świetny pomysł! Nie lubię takich tradycyjnych, więc idealnie. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Niezly patent ;)
    Noeoczesne faworki dla zabieganych ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. koleżanka mi go podpowiedziała i jestem nimi zachwycona :)gorąco polecam :)

      Usuń
  3. Smaruję Jeszcze jajkiem roztrzepanym z cukrem waniliowym

    OdpowiedzUsuń