sobota, 13 maja 2017

TRUFLE SEROWO-CZEKOLADOWE





Składniki (+/- 12 szt.):
  • 1 opakowanie ( 130g)  serka Bieluch
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70-90%
  • olejek pomarańczowy ( dałam cynamon)
  • ciemne kakao do obtoczenia trufli
Wykonanie:
  •  czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy
  • do miski wkładamy serek, roztopioną czekoladę oraz cynamon lub dowolny olejek, mieszamy
  • masę wkładamy do lodówki na 20-30 minut, po tym czasie wyciągamy ją z lodówki i formujemy z niej trufle wielkości orzecha włoskiego, które następnie obtaczamy w ciemny kakao lub kokosie czy posiekanych orzechach i gotowe, przechowujemy je w lodówce.






Źródło: http://funeatfit.blog.pl/2016/10/12/czekoladowe-trufle-z-nuta-pomaranczy/

1 komentarz:

  1. Bardzo lubię takie trufelki. Jedna kuleczka a tyle dobroci ^_^

    OdpowiedzUsuń